Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας στο εργατικό κέντρο, με την συμμετοχή πολλών συναδέλφων.

Από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έκανε παρέμβαση το μέλλος της διοίκησης Γωνιαννάκης  Γιάννης , ο οποίος  αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους χρειάζεται σήμερα δυνατό Συνδικάτο, τόσο μπροστά στις αρχαιρεσίες όσο και στην καθημερινή πάλη. Επισήμανε την ανάγκη για συγκεκριμένη επεξεργασία του στόχου για δυνατό Συνδικάτο σε κάθε χώρο.

Στη συνέλευση συζητήθηκε και αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, με κύριους άξονες κινητοποιήσεις σε εργοτάξια και χώρους δουλειάς για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς , με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας κ.ά

Η ΓΣ πήρε απόφαση να απαντήσει με απεργία στην επίθεση της κυβέρνησης στο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν και να οργανώνουν την πάλη τους, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει.

Την εισήγηση για τον απολογισμό δράσης της απερχόμενης διοίκησης και τον προγραμματισμό δράσης έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Στάθης  Λουκάκης.

Τον λόγο στη συνέλευση πήραν πολλοί συνάδελφοι, μεταφέροντας την πείρα τους από τη δράση, τις δυσκολίες και τα εμπόδια αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Η συνέλευση υπερψήφισε ομόφωνα την εισήγηση για τον απολογισμό και το σχεδιασμό δράσης. Εκλέχτηκε η Εφορευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου και αποφασίστηκε η εκπροσώπηση του Συνδικάτου στη ΓΣΕΕ μέσω της Ομοσπονδίας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ισχυροποίηση του Συνδικάτου με νέα και ενεργά μέλη, βαδίζουμε προς τις αρχαιρεσίες το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί